Min handlekurv 0

Helse for hele familien

Det er en vanlig misforståelse at det krever mye tid og krefter å opprettholde en sunn livsstil, overvåke helsen og ta seg av regelmessige legebesøk.

Men den gode nyheten er at noen små livsstilsendringer kan føre til sunne vaner og forbedret familiehelse.

Først av alt, vær oppmerksom på hvilke helseproblemer familiemedlemmene dine står overfor. Mange foreldre kontrollerer barnas helse og glemmer helt seg selv og sine fysiologiske behov. Og nå snakker vi om seksuell helse også. Tross alt skaper foreldres seksuelle helse og regelmessige intimitet et sunt forhold, godt humør, sterk immunitet og en stabil psykologisk forbindelse. Etter å ha analysert klagene til hundrevis av familiepasienter under besøk hos leger og psykologer, kan vi med sikkerhet si at annenhver pasient har problemer i seksuallivet. Og dette påvirker hans fysiske og mentale helse.

Så et av de viktige punktene for å forbedre helsen til hele familien er å analysere problemene og behovene til hvert av medlemmene.
Det er også veldig viktig å være oppmerksom på kostholdet. Da er det kostholdet som påvirker den tilstrekkelige mengden energi som trengs i løpet av dagen. Og mat er ikke bare energi, men også helsen til det kardiovaskulære systemet, mage-tarmkanalen og det endokrine systemet.

Med det bør kostholdet til hvert familiemedlem være komplett og variert. Barn trenger mer vitaminer, mineraler, fett for hjernens funksjon, karbohydrater for energi. Voksne trenger mer mineraler, fettsyrer og proteiner. Karbohydratrestriksjoner for voksne er et must fordi de øker blodsukkernivået og fører til fedme.

Sport og aktiviteter er viktige faktorer for helsen til hele familien. Bruk dine ledige dager aktivt. Gå mer, sykle, lek med barn. Jo mer bevegelse og aktivitet jo bedre. Fysisk aktivitet gir energi, forbedrer hjertefunksjonen, forbrenner ekstra kalorier og bidrar til bedre leddfunksjon. Du bør regelmessig anstrenge ledd, leddbånd og muskler for å holde deg i god form.

Å besøke en lege. Vanligvis glemmer mange leger mens de er friske. Det er ikke riktig. Alle sykdommer er lettere å forebygge enn å kurere. I tillegg er det ikke bare enklere og raskere, men også billigere. Og hvis du vil at familien din skal være sunn, besøk fastlegen din regelmessig, ta laboratorieblodprøver, overvåk helsen til indre organer: mage-tarmkanalen, hjerte, nyrer, lever. Noen ganger er det bedre å bruke 100 euro på å besøke en lege enn å bruke 1000 euro eller mer på narkotika.

Alle kjenner disse grunnleggende reglene, men få følger dem. Men hvis du tenker deg om, tar du allerede et steg i riktig retning. Du trenger bare å strukturere alle handlingene og tenke på hvordan du kan gjøre det bedre for dine kjære.


Tilbake til bloggen
Dine valg for informasjonskapsler

Informasjonskapsler er viktige for å sikre at nettsteder fungerer som de skal. For å forbedre brukeropplevelsen din bruker vi informasjonskapsler for å muliggjøre sikker pålogging, analysere trafikk, optimalisere nettstedets funksjonalitet og tilby innhol.