Min handlekurv 0

Sex og seksualitet etter 60

Det er allment akseptert at sexlivet er for unge menn og kvinner. I et forsøk på å tilfredsstille sine fysiologiske behov har unge mennesker aktiv sex, og når de blir høye, avslutter de intime kontakter fullstendig.
Men eksperter fra utviklede land mener at man ikke bør sette en stopper for sex i høy alder. Og som regel ønsker minst 40 % av de eldre et vanlig sexliv.

I følge en felles studie utført av en rekke tyske forskningsinstitutter, inkludert Humboldt-universitetet i Berlin, Charité Clinical Center, har nesten en tredjedel av personer i alderen 60 til 80 år et aktivt sexliv og nyter ikke mindre glede enn unge mennesker i alderen 20 år. 30 Men for mange er dette et tabu, og folk vegrer seg for intimitet når de blir eldre.

Hva er problemet med redusert seksuell aktivitet etter 60?

Den naturlige aldring av kroppen hos både menn og kvinner er relatert til en rekke fysiologiske endringer.

Kvinner går gjennom overgangsalderen og postmenopausen. Under postmenopausen kan sexhandlinger forårsake svie og smerte fordi kjertlene som er ansvarlige for smøring ikke lenger fungerer like godt. Tørrhet i kjønnsorganene forårsaker ubehag som gjør kvinner redde for å ha sex. Men du kan ta tilleggsmedisiner som hormoner. Og Viagra for kvinner hjelper til med å håndtere disse symptomene. Du kan alltid snakke med en gynekolog som kan løse lignende problemer.

Menn går også gjennom en naturlig aldringsfase, som kan være ledsaget av den såkalte "mannlige overgangsalderen". På bakgrunn av en reduksjon i testosteron og sykdommer i det kardiovaskulære systemet, forverres erektil funksjon. Mange menn er flaue over dette problemet og avstår fra intimitet, selv om de ønsker sex. Men dette er heller ikke noe problem. Det er mer enn 30 forskjellige medisiner på markedet (helt ufarlige for kroppen) som kan hjelpe deg med å overvinne dette problemet.

Ifølge medisinske eksperter avtar ikke behovet for sex og nytelse med alderen. Selv etter 65 år er seksuell helse fortsatt et viktig aspekt ved mental og fysisk velvære.

Men å fortsette å ha et godt sexliv i middelalderen er et resultat av et tillitsfullt forhold til en partner og god helse.

Psykologiske problemer, som ofte er årsaken til seksuell dysfunksjon, trenger like mye oppmerksomhet som fysiologiske. Så å besøke en psykolog og/eller en sexolog ved problemer på den seksuelle sfæren er et must, og ikke alene, men sammen med en sexpartner.

I dag er det praktisk talt ingen seksuell patologi som medisinen ikke kunne håndtere. Derfor bør du ikke skamme deg over din seksualitet og ditt naturlige begjær. Sex er ikke bare en del av den reproduktive funksjonen for fortsettelsen av livet. Dette er et fysiologisk behov som forlenger livet og gjør det bedre og spesielt etter 60.


Tilbake til bloggen
Dine valg for informasjonskapsler

Informasjonskapsler er viktige for å sikre at nettsteder fungerer som de skal. For å forbedre brukeropplevelsen din bruker vi informasjonskapsler for å muliggjøre sikker pålogging, analysere trafikk, optimalisere nettstedets funksjonalitet og tilby innhol.