Min handlekurv 0

Varemerkemedisiner og generiske legemidler: hva er forskjellen?

I henhold til den internasjonale klassifiseringen er et generisk produkt en farmakologisk analog av det originale patenterte legemidlet.

Generika produseres i henhold til internasjonale kvalitetsstandarder, så de kan ikke betraktes som falske og selges fritt over hele verden. Som regel har alle eksisterende legemidler analoger som opprettes når patentet for det eksisterende merket har utløpt. Dette er normalt i den farmasøytiske verden.

Generiske legemidler er like effektive og trygge for menneskekroppen som de originale patentlegemidlene.

Hver analog inneholder det samme aktive stoffet som det originale stoffet, da en lignende kjemisk formel brukes i produksjonen. Det er umulig å avvike fra den opprinnelige kjemiske formelen i produksjonen av et generisk legemiddel, da hvert legemiddel gjennomgår obligatoriske tester før det kommer inn på legemiddelmarkedet og først etter å ha møtt internasjonale krav er det tillatt å begynne å selge.

Hvordan utvikles generiske legemidler?

Utvikling og produksjon av et medisinsk produkt er en kompleks flerårig prosess som krever store økonomiske investeringer og høyt kvalifiserte medarbeidere.

Det tar 10 til 15 år fra begynnelsen av utviklingen av et medisinsk produkt til det kommer inn på det farmasøytiske markedet. I løpet av denne perioden utfører et farmasøytisk selskap forskning, kliniske dyreforsøk, foredler den kjemiske formelen og venter på godkjenning fra høyere helseavdelinger før de blir markedsført.

Et merke i det farmasøytiske markedet er beskyttet av et patent i en kort periode. Patentbeskyttelsesperioden varer vanligvis fra 6 til 12 år, avhengig av forholdene.

Etter at patentbeskyttelsen utløper, kan legemiddelfirmaer kjøpe lisens til å bruke virkestoffet til fremstilling av et lignende legemiddel under et annet varemerke.

Salg av et generisk legemiddel på det internasjonale legemiddelmarkedet er bare mulig dersom alle produksjonsbetingelser for den eksisterende formelen til det originale legemidlet er oppfylt.

Offisielle generiske produsenter kan garantere høy kvalitet på produktene deres, siden de bruker de samme kjemiske stoffene og teknologiske produksjonsprosessene som i produksjonen av et merkenavn.

Hva er forskjellen mellom varemerkemedisiner og generiske legemidler?

Forskjellen mellom et generisk legemiddel og et merkenavn ligger i prisen. Med full overholdelse av alle farmakologiske egenskaper til analogen og merkenavnet, vil det generiske alltid være billigere.

Den lave prisen på et generisk legemiddel oppnås på bekostning av lave produksjonskostnader. Flerårig utvikling av et merkenavn innebærer enorme investeringer. Alle bedriftskostnader dekkes som kjent av sluttprisen på nettbrett. Og det handler ikke bare om produksjonskostnader men også utgifter til markedsføring, logistikk og andre former for markedsføring.

Generiske legemidler produseres i henhold til den eksisterende kjemiske formelen, så en produsent utfører ikke noe forskningsarbeid. Følgelig er prisen på et generisk legemiddel på det internasjonale markedet flere ganger lavere enn prisen på et merkelegemiddel, da høye premier ikke er nødvendig for å dekke kostnadene ved legemiddelproduksjon.

Det kan være en betydelig prisforskjell mellom et generisk legemiddel og et merkenavn. En analog kan være 2-3 ganger billigere, eller prisen kan være enda 10-15 ganger lavere. Dette avhenger ikke bare av det aktive stoffet og segmentet, men også av størrelsen på merket som produserer stoffet. For eksempel er den blå Viagra 7-10 ganger dyrere enn generika bare fordi Pfizer bruker millioner av dollar på markedsføring og må dekke disse kostnadene på bekostning av prisen på piller.

Ved regelmessig bruk av legemidler vil generika alltid være vinneren fordi kjøpere får et legemiddel som gir samme resultat, men til en mye lavere pris.


Tilbake til bloggen
Dine valg for informasjonskapsler

Informasjonskapsler er viktige for å sikre at nettsteder fungerer som de skal. For å forbedre brukeropplevelsen din bruker vi informasjonskapsler for å muliggjøre sikker pålogging, analysere trafikk, optimalisere nettstedets funksjonalitet og tilby innhol.